HTML

Friss topikok

Címkék

Írta: dr. Ez a felhasználó elhatárolódik saját magától


Nos, ez az első bejegyzés a blogban. Lesz itt vélemény pártokról, a politikai helyzetről, mindenről. Jöjjön rögtön az első bejegyzés.

 

Nos, a Fidesz. Sok mindent el lehet róluk mondani, jót is, rosszat is.

 

Az nem vitatható, hogy rengeteg embert maguk mellé állítottak. Mindenesetre ez nem érv mellettük, hiszen ismerjük a "legyek nem tévedhetnek" viccet... Ráadásul a szavazóbázisuk nagy része nem a Fidesz mellett, hanem inkább az MSZP ellen voksolt.

A nemzeti köntös mögött ráadásul valami más rejlik. Valami, amit nem kéne szeretni. Ez a valami nem más, mint a végtelen nagy hatalom iránti vágy. Az erős centralizálás mutatja meg ezt a legjobban. Nem diktatúra, mint ahogy sokan hiszik, de annak egy szelídebb változata. És aki a hatalmat nagyon akarja, annál mindent meg kell tenni, hogy ne jusson oda.

A párt struktúrája is ugyanerre utal. Mindig is Orbán volt a vezetője és ma sem látszik olyan, aki átvenné tőle a hatalmat. Lehet, hogy lenne rá vállakozó, de az erősebb párttagokat "száműzi" rosszabb pozícióba. Így tehát a vezető pozíciókban a hülyébbek lesznek. Rossz ez? Igen. Matolcsy megmutatta (a kormányban, ami Fideszes), hogy a hozzá nem értés mit eredményezhet.

Ráadásul az ígéretekkel szemben a kormány és ezáltal a párt nem képviselik a nemzeti érdekeket. Aligha lehet nemzeti érdek az ország lejáratása külföldön a mi kis szabadságharcunkkal. Lehet, hogy függetlenedünk, de olyan áron, amit biztos, hogy nem ér meg.

 

A következő részben az MSZP-ről fogok szólni.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz kormány orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://elhatarolodom.blog.hu/api/trackback/id/tr173774079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása